måndag 1 juni 2009

May is gray

Det sägs härborta att "May is gray and June is gloom". Och det verkar stämma - solen har inte tittat fram på en vecka, gråa moln täcker himlen, det regnar ibland (ack så välbehövligt) och temperaturen håller sig runt 20 grader. Bästa tänkbara väder för en solkänslig typ som jag, men Ingrid som nu har avslutat besöken på San Diego hospice skulle nog gärna lapa lite mer sol om hon fick bestämma. Så i bästa välmening har jag därför bokat en 9 dagars tripp till Maui, Hawaii runt månadsskiftet juni/juli. Sol, långa stränder, 27 grader i havet och en tropisk omgivning verkar helt ok. Vi hade först pratat om att besöka USA's östkust, men när jag av infödingar fick höra att det är runt 40 grader varmt i Washington i juli, och dessutom fuktigt, så backade jag ur. En mellanlandning i Washington på väg hem från Europa för en vecka sedan gav ett smakprov på 27-gradig fuktig värme, huvaligen... That is not awesome, som Jonatan skulle ha uttryckt det. Den lille mannen växlar numera friskt mellan amerikanska och svenska och rättar ständigt våra brittisk-engelska uttal. Nåja, östkusten får vänta till ett annat år. Samma infödingar sa att det är bedövande vackert i Washington i april när alla träd och buskar blommar. Så, Hawaii får det bli. Kaanapuli beach hotel, direkt nere vid stranden, och en hyrbil har vi bokat upp. Maui är den ö där man spelade in Jurassic Park (dinosaurie-action) och King Kong (ap-action) bl a. Vem vet, kanske jag hittar in på någon djungelväg som leder rätt fram till en Tyrannosaurus Rex. Jonatan skulle då säga "This is awesome, dad".
Appropå film; igår var vi hela familjen och såg Disney/Pixar's nya film "Up". En skön rulle om en äldre man som sörjer sin hustru och ger sig ut på en äventyrlig resa med sitt hus hängandes i en enorm klase ballonger. Med på färden följer en vetgirig scout i 10-års åldern. Upplagt för tung action, således. Ni får vänta till oktober innan filmen har letat sig över Atlanten. Bio härborta handlar ju inte bara om själva filmen, det handlar lika mycket om vad man skall äta till filmen. Jag beställde en liten påse popcorn och två små drickor. Vad fick jag? Två enliters Coca-cola och en enorm kasse med goda popcorn. Det var "small-size"... Ni kan gissa vad övriga biogäster satt och smaskade på.
För övrigt planeras nu diverse avslutningar. För Annas del är det dansuppvisning och pianouppspelning samt fest för kompisar. Själv skall jag vara ikädd en rolig hatt och kep på institutets examenshögtid för de nyblivna specialisterna. Ni har säkert sett hur collegeungdomarna ser ut härborta vid examen och tydligen skall jag också iklädas en sådan utstyrsel. Får se om jag kan lägga upp ett foto här på bloggen efteråt...

Inga kommentarer: