söndag 2 november 2008

Oktoberfester








Nu har vi varit här i tre månader! Tänk vad mycket vi har fått uppleva... I veckan hade vi besök av familjen Bjessmo från Hässelby under några dagar innan de gav sig iväg norrut för att inta San Francisco. Poolen är som vanligt uppskattad, liksom shoppingcentret "Fashion Valley" med sina exklusiva butiker. Elin föredrog att vara "hemma" och spela fotbollsspel i garaget med Anna och Jonatan medan övriga gänget spenderade dollar i modebutikerna. Det är alltid roligt att kunna visa omgivningarna, och när mörkret hade lagt sig på måndagen åkte vi upp till toppen av Mt Soledad för att skåda San Diego i kvällsbelysning. På hemvägen nedför berget bestämde sig den gode herr Bjessmo för att "take the lead" med sin Toyota RAV4; ett klokt val med tanke på att han saknade mobiltelefon, karta, gps och lokalkännedom. "Vi körde på känsla genom Los Angeles" hade vi hört ett par timmar tidigare... Jojo, det må ju funka i Los Angeles, men i lilla La Jolla fungerade det inte. Ett par hundra meter framför mig såg jag hur han i rasande fart försvann till vänster vid fel trafikljus. Hemvägen tar normalt 5 minuter och när 30 minuter hade gått utan att någon Bjessmo gick att skymta vid garaget återvände jag till berget tillsammans med Jonatan som förste spejare. Lika tomt var det där, och att försöka gissa sig till vilken av alla smågator de irrat sig in på i mörkert verkade oklokt. Nåväl, efter 45 minuter hade de slutligen hittat Garnet Avenue och kunde sedan leta sig upp till oss igen - det måste ha varit på ren känsla!

Annas stora dag (9 år!) firade vi på Disneyland i Anaheim. Efter att ha parkerat bilen i vad som föreföll vara ett av världens största parkeringsgarage åkte vi lokaltåg till entrén. Nästan 12 timmar senare var vi synnerligen mätta på allt vad denna fantastiska nöjespark har att erbjuda. Några saker som biter sig fast i minnet är Disneyparaden (se bifogade bilder), Star Wars simulatorn (riktigt bra gjord, gav en ny dimension till begreppet hemmabio) och avslutningsfyverkeriet. Amerikanarna kan det här med show! Familjerna Modigs och Bjessmo var också med på Disneyland, och vi träffade dem ute i Marina del Rey på söndagen för några avkopplande timmar på stranden. Halva Västerortsgänget samtidigt i Kalifornien, det är inte klokt vad bra man kan ha det!

Vad gör man en söndagförmiddag i Anaheim, Los Angeles? Jo, man åker till Kristallkyrkan och går på gudstjänst. I en enorm glaskatedral fick vi lyssna till Robert Schuller, symfoniorkestern som kompade till psalmerna och en av världens största kyrkorglar. Big is big! Nu ser vi fram emot julspelet med levande kameler i samma kyrka; biljetter är bokade till den 26/12.

Vi skriver den andra november idag, det har faktiskt duggat lite vid lunchtid, och långbyxorna kändes nödvändiga. Vi har gått över till vintertid i natt, och nu kommer solen att försvinna bakom kullen redan vid halv-fyra tiden. Den galna presidentvalskampanjen har äntligen nått mållinjen och på tisdag vet vi hur det gick. Vad skall nyhetskanalerna sedan fylla sin tid med? Blir det ännu fler reklaminslag? Jag längtar efter SVT 1 & 2... Men Halloween då? Jodå, det har vi också klarat av. Barnen hade karneval i skolan; Jonatan var Red Powerranger och Anna en ängel. På kvällen släckte vi hela huset och kurade ihop oss i TV soffan framför en film för att slippa undan allt "Trick or Treat".


Vill ni se lite bilder från San Diego Zoo, Disneyland och beachen i LA så är ni välkomna in på http://picasaweb.google.com/family.lundstrom/Oktober#




1 kommentar:

Northvillage sa...

Hallå där i novembermörkret! Det är inte annat än att vi blir mer och mer sugna på att hälsa på! Sterling gick i konkurs så det är bara att hålla tummarna för att inte American Airlines går samma öde till mötes...Vi har tillbringat Allhelgonahelgen på Gotland i ett strålande solsken vilket kändes gott! Halloweenfest är på G men intresset verkar ha svalnat rent allmänt :-) Sköt om Er! Kram/Berndt