lördag 6 december 2008

Lördageftermiddag i Pacific Beach







Sol och 25 grader i skuggan, julstämningen vill inte riktigt infinna sig. Inte blir det bättre av att gräsmattan fortfarande måste klippas regelbundet. Men imorgon skall vi försöka få upp lite julbelysning på fasaden för att glädja grannarna. Vi tog en tur längs stranden idag och njöt av sol och hav. Som Ingrid sa: "Jag njuter lika mycket varje gång jag kommer ner till stranden". Mmm, det är något speciellt med detta. Efter 40 minuters promenad på sidewalken tog vi en paus vid en liten glassbar. Du sitter vid stranden, äter god gräddglass (!), smuttar på en Pepsi och skrattar åt resenärerna i berg- och dalbanan vid det närbelägna nöjesfältet. En sådan där gammal hederlig berg- och dalbana utan loopar och skruvar, byggd i trä och med skramlande vagnar. "Blir det fint väder någon lördag måste vi gå dit", säger Jonatan. Men här är det ju alltid fint väder...



Anna och jag hann med ett besök hos frisören i förmiddags. Kedjan "Supercuts" får äran att snygga till oss nu när man inte kan gå till fåraherden i Solna. För 30 dollar blev vi båda representabla inför julhelgen, och Anna har numera axel-långt hår. Idag har jag också blivit medlem i en annan kedja - Blockbuster. Helgkvällarna här är oftast ganska stillsamma, och det blir gärna så att vi tittar på en film. Jag hade med mig ett 60-tal rullar från hemmabioanläggningen i Spånga, men nu när de inte är lika spännande längre är det dags för nya upplevelser. Ja, det gäller ju inte Jonatan förstås. Hela hans liv och tankevärld, från morgon till kväll, inklusive nattliga drömmar, handlar om Star Wars. Han kan alla filmerna, spelar Lego Star Wars på sitt Nintendo, fajtas med lasersvärd som vi hittade här i huset och har långa utläggningar om vad han skulle kunna göra om han var en jedi-riddare. Så när fredagskvällen kommer säger han "Idag skall jag se på sexan" eller "Idag blir det nog fyran eller tvåan" (det finns sex filmer totalt). Och eftersom övriga familjemedlemmar inte är lika sugna på den femtioelfte visningen av detta mäktiga film-epos så sitter han själv i soffan framför Full HD skärmen och njuter. Vi övriga makar ihop oss i soffan framför en 24 tums gammal hederlig bildrörs TV i entrén och ser på det som bjuds på någon av TV-kanalerna. Faktistkt kör man en hel del bra och aktuella filmer, men de fyra minuter långa reklamavbrotten som kommer var 15:e minut är så oerhört tröttsamma... Men Blockbuster då? Jo, det är alltså en stor kedja som hyr ut filmer, och idag hyrde vi Narnia - Prins Caspian, och actionkomedin Hancock med Will Smith. Laddat för en filmkväll alltså. Det verkar som att Jonatan skall hänga på oss andra! Dags att plocka fram lördagsgodis och chips, häpp!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!

Kul att läsa om era äventyr i öknen - Grand Canyon är en gammal dröm... Som gammal geologistudent njuter man av era bilder där man så tydligt ser resterna av det subkambriska peneplanet (=den jämna överytan som var helt plan innan den började eroderas)!

I Stockholm väntar vi också fortfarande på den riktiga julstämningen, trots adventskonserter, julpyntade gator m.m. Den kommer väl så småningom!

May the force be with you!

/Fredde

P.S: Imorse kom nyheten om störtat stridsflygplan i S.D. Läskigt...