onsdag 1 juli 2009

Aloha!


På väg upp till toppen av Mauis sovande vulkan (3000 m) hinner jag med några korta intryck från paradisön.

Väldigt varmt - solen står rakt upp på himlen och din skugga är minimal. Jag sitter under en "Cabana" på stranden, en vilstol med en stor huva som skyddar mot solen.

Väldigt vackert - havets färger i olika toner av blått är fantastiska. Solnedgången (runt 19.15) skapar regnbågens alla färger på himlen. Fiskarna i havet vid korallreven är lika färglada och helt orädda när vi snorklar runt.

Väldigt dyrt - om San Diego är dyrt så är Hawaii som sagt väldigt dyrt. Allt kostar extra, kostnaden för hyrbilsförsäkringen fick mig att hicka, men det var inte mycket att välja på. Det finns ingen T-bana här... 50 dollar för att äta frukost på hotellet EN morgon...

Väldigt roligt att bada i havet - den stekheta sanden på stranden får dig att springa ner i vattnet. Det är snarare kortgrunt än långgrunt, vilket gör att vågorna bryts snabbt och kastar dig som en vante om du kommer fel. Roligt och respektingivande. Snorkla har vi som sagt tränat på, och på självaste 4th of July tar vi en katamaran ut till ön Molokini. Toppen av en vulkan sticker upp över ytan och skapar ett eldorado för snorkling. En sex timmars utflykt att se fram emot!

Väldigt omväxlande klimat - på ena delen av ön regnar det, inte långt därifrån är det nästan öken. Vi var uppe i en nationalpark mellan bergstopparna och fick känna på tropiskt regn.

Jonatan och Anna hälsar att det är väldigt skönt att sova, det är väldigt roligt att dansa hula (Anna och Ingrid skall ta lektion på fredag) och det är väldigt roligt att bada i poolen. Det är lättare att finna skuggan under träden runt poolen, väldigt bra för den blekhyade pappa Staffan.

Som sagt, nu bär det av upp på vulkanen för att skåda solnedgången - Aloha!

2 kommentarer:

Andreas sa...

låter underbart! Själva sitter vi i Ljugarn på Gotland och njuter av 25-30 gradig värme, sol och bad. I går åkte vi gummiring med Norrbys båt och åt velröikt lax i Folkes trädgård i Havdem. Gotland är ett litet paradis - och betydligt lättare att ta sig till än Kalifornien och Hawaii. Vi längtar efter er och ser fram emot att träffa er när ni är tillbaka! Ha en fin avslutning på äventyret!

Lena sa...

Hej hela familjen!
Längesen vi hörde av oss... Har nu uppdaterat mig på era senaste inlägg och ni verkar ha haft mycket trevliga saker för er den senaste tiden! Hawaii låter inte helt fel!
Tänk att ert år västerut börjar gå mot sitt slut...men ni kommer att komma hem med många erfarenheter och minnen i bagaget! Ska bli kul att se er igen! Efter en nästan två veckor av härlig värme har temperaturen dalat ca 10 grader och det har varit väldigt blött väder några dagar. Men idag har vi inte använt regnkläderna alls och det har varit riktigt soligt och skönt. Vi har tillbringat dagen bland pingviner,myskoxar, giraffer, antiloper, noshörningar, delfiner, sjöbjörnar, brunbjörnar, gibbonapor, sibiriska tigrar, snöleoparder, strutsar mm... De befinner sig inte långt från viddviken där vi tillbringar en stor del av vår sommar!
Må så gott!