onsdag 20 augusti 2008

Nu är vi på plats!

Sol och 25 grader i skuggan varje dag, bad i Stilla havet, lek i poolen och strosande längs strandpromenaden. Nu är vi på plats!


Varje dag utforskar vi något nytt här i omgivningen, till helgen blir det Sea World som bara ligger 10 minuter från där vi bor. Därifrån kommer också praktfulla fyverkerier varje kväll som vi ser från huset. Livet är enkelt här borta - vänliga människor, fantastiskt klimat och ett överflöd av upplevelser som väntar på att plockas.


Barnen börjar skolan om 10 dagar och längtar efter nya kompisar; hittills har de lyst med sin frånvaro. Vi har fått A4 långa listor med allt som de skall ha med sig till skolan. Där finns både suddgummin, skrivblock och inte minst näsdukar samt handsprit! Anna skall förses med en batteridriven pennväsare medan Jonatan får nöja sig med en traditionell handdriven dito. Han är dock lycklig över BMX-cykeln som fanns i huset och med den kämpade han idag längs strandpromenaden under flera timmar. Vi övriga har köpt begagnade cyklar på Frälsis för en billig penning; Ingrid upptäckte att hon fått ett 21 växlat vrak medan jag gjorde ett riktigt kap - en mountainbike i nyskick. Just begreppet mountain får verkligen en ny innebörd här eftersom vi bor på en bergssluttning och det inte finns några plana vägar i omgivningen.


Det innebär också att den nyinskaffade begagnade men toppfräscha två ton tunga fru-bilen med sina 225 morrande hästar sörplar i sig hiskeliga mängder med bensin när det skall gasas i alla backar. Vilket märke det är på bilen? Ja, med tanke på Staffans 44-åriga bilintresse så inser du att det inte är vad som helst som släpps in i garaget. Mer än så säger jag inte denna gång... Men du får gärna gissa. Den som kan gissa rätt på märke, färg, årsmodell, däckstorlek och det tioställiga unika fabrikationsnumret utlovas en gratis överresa i Businessklass.


Och det är helt otroligt vad amerikanarna är rädda för fett... Everything is garanterat fat free enligt förpackningen, såväl smöret som knäckebrödet och de salta pinnarna. Och skall vi käka glass så är vi hänvisade till en kedja av Yogurt-barer. Där hämtar man en bägare i antingen jätte-, kolossal eller gigantiskt format och går sedan fram och rycker i diverse spakar i väggen från vilket det rinner något som skall likna glass i olika smaker. På plussidan är dock att man sedan kan välja topping och tillbehör från ett helt smörgåsbord av läckerheter. Sedan vägs hela härligheten innan det är dags att betala. Gör du därefter misstaget att köpa läsk ur en självbetjäningsautomat (à la restaurang Gyllene Måsen i Svedala) så är det bara att beklaga. Klorsmaken släpper inte i första taget, och din känsliga gom måste resettas (försvenskat datorspråk som betyder återställa/nollställa) med en burk hederlig Coca Cola. San Diego ligger egentligen i en öken vid havet och har inga egna sjöar med dricksvatten. Så man har köpt rättigheten till vattnet från Coloradofloden och toppar det sedan med klor. Att man sedan har ovettet att leda in detta vatten i läskautomaten är för mig en gåta. Sverige har världens renaste och godaste dricksvatten - tänk på det när det aldrig slutar att regna där hemma!

That's all for today folks, and God bless you!

5 kommentarer:

Hawk von Kraak sa...

Howdy Lundströmmare in the West!

Måste vara jobbigt att bo i en öken nära havet.....Haha!
Och just San Diego.....Hm..!
Och bara tanken att kanske behöva ligga på en nice beach just där, då & då och njuta livet.... Jaja, det är ibland många vuxenpoäng man får jobba för och sedan framförallt...det måste i alla fall vara grymmt tungt för barnen och ha 10 min till Seaworld & behöva stå ut med en massa fyrverkerier.....Haha!

Steff & Ingrido... TYCKER DET LÅTER SUPER NICE !! HÄRLIGT !!

Och nu till TÄVLINGEN !
Ni kan börja skicka biljetterna...
För det är ju piss enkelt & självklart är det en:

Bil: LEXUS RX 400h

Motor: 6 cylindrar, V-formation, 24 ventiler, volym 3,3 liter, effekt 211 hk vid 5.600 varv/ minut, vridmoment 228 Nm 4.400 varv/minut.

Fartresurser: 0-100 km/tim 7,6 sekunder, toppfart 200 km/tim.

Väger: Över två ton
Årsmodell: 2006
Färg:Silvermetallic
Däck/Fälg: Enkei Kazuno 8,0 * 18 ET mått 35,0 med bultdelning 5/114,3

Det enda möjligt lite svåra i denna extremt enkla tävlig är det 10 ställiga unika fabrikationsnummret.........

Fabrikationsnummret: 103.235.6969

Hoppas jag nu inte förstörde eran tävling med att piska till vinsten direkt...???....haha..Stor risk !!

Hur som.... Fortsätt njuta allt glassätande och det goa livet i San Diego.

Här hemma laddar vi för Per Rylanders 50 års fest till helgen...
Vi kommer där ha VÄRLDSPREMIÄR för Rissnekyrkans första Manliga Konstsimlag = TEAM MAGPLASK, ni kommer att kunna se hele showen på Youtube under hösten.
Vi har tränat i dopgraven hela sommaren så det skall bli skönt att få sträcka ut oss i en riktig pool..... KÖTTFLOTTEN är vårt paradnummer!

Sedan blir det 50 års party i Falun för Mats den andra delen av tvillingparet, kan inte avslöja det programmet just nu men YOUTUBE känns aktuellt även där.

Annars laddar vi stort för en PARTYKVÄLL/HELG med Ingemar Olsson & FIAT LUX DELUXE kören med komp av FETT BAND, CYLT & FJP den 25-26/10. Blir nog en riktig höjdare !

Hur som...Tänker på er, och GOD BLESS YOU TOOOOOOOOO... //
Puss i Pannan - Hongo Bongo

Anonym sa...

Hello over there!
We understand that you all already have had an elegant sufficiency! We are not at all jealous of your facilities and the seemingly excessively hot and dry climate.
Beware that hot weather may dry the pool.
We send all our humid greetings and best wishes and all God's blessings to all of you. The group has gathered tonite reading the Bible, discuessed and prayed.
Best regards from Christopher, Jeanette, Eivor, Stig, Barbro, Ing-Marie and Jesper.

Barbieben sa...

Hej! Fick er bloggadress av Neta. Hoppas att ni får ett härligt år, ser fram emot att följa era äventyr här på bloggen!
kram till er alla
Johanna

Anonym sa...

Underbart att Ni smälter in i det amerikanska samhället utan några större bekymmer! Jag tycker att Ingrid ska köpa sig en riktigt ny och fin cykel! Den kan ni transportera hem i BMWn utan vidare :-) En Volvo XC70 drar ju lite väl mycket bensin ;-). Snart är Skype igång och i September ska nya datarummet stå klart med webkamera så då får vi synas! Vi längtar redan nu till poolen och alla fantastiska aktiviteter. Hoppas att ni inte har tröttnat på sea world etc. när vi hälsar på. Kramar från Norrbysarna i Hässelby

Anonym sa...

Howdy SOL & PARTY Poolare i San Diego!Tycker det låter helt rätt att Jonatan fått årskort på Sea World, Disneyland, Legoland, Knott´s Berry Farm & ALLA andra nöjesparker som finns i Californien.

Tycker det låter som ett ganska njutbart liv ni lever & tyvärr så han vi inte ta tricken över till San Diego när rissnekyrkan gjorde utflykt till New York förra helgen.
Men vi hoppas på bättre tider samt att få några sponsorer så vår OS konstsimms satsning kan lägga sitt träningsläger i er underbara pool i kalla jan-mars...Haha!

Hare Gött hela gänget L // Hongo Bongo & the S Girls